Floqz | Idea

Woon-Initiatief De Groene Hoed in Amersfoort

Dit Floqz | Idea komt voort uit het WoonEvent Amersfoort van januari 2020.

Een groep senioren opperden het idee om een gezamenlijk woongebouw te realiseren. Dit idee kent inmiddels diverse deelnemers en heeft ruimte voor nieuwe deelnemers. Het gaat erom ook veel samen op te trekken. Dat kom terug in de wens coöperatief de woonvoorziening te realiseren, maar ook te onderhouden.
Diversiteit in bewoners (ook in leeftijd) is gewenst. Een combinatie met andere groepen, zoals starters wordt ook overwogen.

Momenteel onderzoeken we diverse locaties en richten we een organisatievorm op, zodat financiële middelen kunnen worden aangetrokken. Hierdoor kan het Floqz | Idea in een versnelling komen.

De beschrijving van dit Floqz | Idea is inmiddels uitgewerkt in een flyer.

De wensen tot nu toe zijn:
− Bouwen of verbouwen van een duurzaam woongebouw.
− Het pand ligt rondom de binnenstad en biedt
individuele woonruimten.
− De woonruimte biedt genoeg ruimte voor ieder
individu, maar je kan ook je buren opzoeken.
− In het gebouw kan je ook spontaan andere ontmoeten,
organische verbinding.
− De woning heeft een individuele berging, eigen
buitenruimte, en is levensloopbestendig.
− De woning is 65 tot 85 m2.
− Een woongebouw waar 24 woningen of meer
gerealiseerd kunnen worden.
− Sociale huur en vrije sector huur.
− Groen in de omgeving.
− Bewoners zullen samen het woongebouw realiseren en zullen daar samen passende
verantwoordelijk voor hebben.
− Woongebouw is voor bewoners met verschillende leefstijlen.

  Details

  Regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.

  Termijn: Per direct

  Partners:

    

  Data

  Het volgende overleg is gepland op donderdagmiddag 8 april om 14:00-16:00 en vindt plaats via Zoom. Geïnteresseerd dit bij te wonen? Laat het ons weten in het onderstaande reactieveld of stuur een mailtje naar info@floqz.nl

  Hoe wil jij wonen?

  Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.

  18 Reacties

  1. Mijn man en ik zijn zeer geïnteresseerd in gezamenlijk wonen naar voorbeeld ‘de Knarrenhof’.

   Antwoord
   • Leuk, we gaan snel opvolging geven aan dit idee!

    Antwoord
   • Beste heer/mevrouw de Klerk,

    Er is een update in de tekst aangegeven. Op maandag 12 maart geven we een vervolg. Save the date! Jullie krijgen morgen of overmorgen een uitnodiging met meer informatie.

    Antwoord
   • Graag blijven wij op de hoogte van deze ontwikkeling- kunnen jullie aangeven hoe we kunnen toetreden tot deze groep?

    Antwoord
    • Hoi Ellen,

     Zeker. We overleggen wederom op donderdag 25 februari om 14:00 via Zoom. Ik nodig je graag uit om deze meeting als gast mee te maken. Ik stuur jullie graag de uitnodiging met Zoom-link toe.

     Antwoord
     • we kijken of we erbij kunnen zijn.

      Antwoord
  2. Ik wil graag naar de avond in het klokhuis komen

   Antwoord
   • Leuk Rozemarijn,

    We heten je van harte welkom maandag in het Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

    Tot dan,

    Sander

    Antwoord
  3. Beste geïnteresseerden,

   Onlangs hebben we digitaal geprobeerd het Floqz | Idea “gezamenlijk een woongebouw voor ouderen ontwikkelen” uit te werken. Dat is digitaal lastig gebleken en de wens was om dit offline in een zaaltje nogmaals te doen, zodra dit weer mogelijk was in verband met de Corona epidemie. Daarom informeer ik u hierover.

   Op woensdagavond 3 juni om 19:30 (tot 21:30) gaan we in Wijkcentrum het Klokhuis (Weberstraat 2 in Amersfoort) een uitwerkingssessie organiseren. Dat doen we met een maximum aantal deelnemers van 13 personen in verband met de Corona protocollen. Bent u geïnteresseerd? Geef dat dan aan met een reply op deze mail.(mensen die een directe mail hebben ontvangen hoeven geen aanmelding te geven)

   Ons doel: verdere kennismaking met elkaar en de agenda van de online sessie doorlopen:
   – Kennismaking
   – Korte terugblik op de vorige keer (9 maart)
   – Hoe vinden we een locatie?
   – Is er behoefte aan begeleiding en hoe organiseren we dat?
   – Hoe is het gesteld met het commitment van iedereen? Wie zijn erg enthousiast en willen een grote rol spelen in de uitwerking en wie volgt liever?
   – Hoe brengen we het idee verder onder de aandacht, zodat anderen kunnen aanhaken?
   – Wat is onze next step?
   Lukt het ons om er gezamenlijk een project van te maken?

   De betrokkenheid van Floqz komt voort uit de organisatie van het WoonEvent. We willen bezien of het ons lukt de mooie ideeën uit het WoonEvent ook daadwerkelijk te realiseren. Er staan momenteel geen opbrengsten voor Floqz tegenover. Ik licht dit graag toe.
   De kosten van de zaal en de koffie/thee zou ik om die reden graag met elkaar willen opbrengen. Indien ieder duo of individu €7,50 bijdraagt kan de zaal en de koffie en thee daarvan worden betaald.

   Graag ontmoet ik u op woensdagavond 3 juni, 19:30 aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

   Indien er vragen zijn, dan kunt u deze direct aan mij stellen.

   Antwoord
  4. Beste Sander,
   Ik ontvang graag wat meer informatie over dit project en de huidige stand van zaken.
   Het idee van de Knarrenhof spreekt mij erg aan en ik heb me daar ook ingeschreven voor twee plaatsen. Ik begrijp dat dit project niet valt onder de Knarrenhof maar een vergelijkbaar idee heeft over wonen met eigen privacy maar ook dingen gezamenlijk doen?
   Ik ben benieuwd naar je reactie.

   Antwoord
   • Hoi Christien, de volgende sessie is gepland op 24 juli 2020 om 14:00 aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

    Antwoord
  5. Beste Christien,
   Inderdaad heeft de groep gezegd liever geen knarrenhof te willen. Ik weet niet echt waarom, maar de groep is onlangs wel verder gegaan met definiëren. Een verslag is op het forum geplaatst: https://forum.floqz.nl/t/gezamenlijk-een-woongebouw-voor-ouderen-realiseren-in-amersfoort/455/6?u=sander
   Voel je welkom vrijdagmiddag met ons mee te doen. We zijn te gast bij Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort om 14:00. Voor de koffie, thee en zaalhuur vragen we een bijdrage van €7,50.

   Antwoord
  6. Ik zit nu op dit forum rond te kijken en realiseer me nu pas dat de groep “woongebouw voor starters” (waar ik mij voor had opgegeven) en de groep “woongebouw voor ouderen” niet zijn samengevoegd, maar de eerste groep (starters) is opgegaan in de tweede groep (ouderen). Ik zit daardoor dus ineens in de groep “woongebouw voor ouderen”. Dat vind ik eigenlijk geen geschikte groep voor mij. met name het woord “Knarrenhof” in de eerste reactie (van de Klerk) zette me aan het denken, dat is namelijk iets wat ik beslist níet wil. Ik ben er niet gerust op Sander, zeker niet nu ik de laatste reacties lees. Ik hoop dat we daar de 24e uitkomen.

   Antwoord
   • Hoi Fred, ik ga er morgen even mee aan de gang, want je hebt gelijk. “Ouderen” past niet meer. Het is inmiddels een gemixte groep.

    Antwoord
  7. Goedemiddag, Ik vroeg mij af of deze groep nog open staat voor nieuwe mensen en of het ook geschikt is voor starters? Groeten, Elise

   Antwoord
   • Beste Elise95,

    Dat kan zeker. De afgelopen keer hebben we gesproken over welke soort leeftijden en leefstijlen gewenst zijn. De groep geeft aan vooral een mix van leeftijden interessant te vinden. Alhoewel de groep opgestart is met oudere mensen, zijn we ook erg op zoek naar andere leeftijdsgroepen. Op het aankomende WoonEvent in Amersfoort is er een uitgelezen kans om dit initiatief / Floqz | Idea onder de aandacht te brengen en anderen te laten aanhaken.
    Je bent op vrijdagmiddag 21 augustus om 14:00 van harte welkom aan de Weberstraat 2 (wijkcentrum het Klokhuis in Amersfoort) om de volgende uitwerkingssessie bij te wonen en mee te doen. We brengen elke keer met zijn allen de kosten voor de koffie/thee en zaalhuur op. Dat stellen we op 7,50 en ik stuur iedereen na afloop een betaalverzoek.
    Mocht je twijfelen, of even contact willen hebben, geef dan even je tel. Nr per mail en dan bel ik je.

    Antwoord
  8. Beste Sander Bos,

   Op dit moment ben ik nog op reis met onze zeilboot in de Caraïben. Ik plan terug te komen in november en me dan te oriënteren op een andere manier van wonen samen met mijn zoon van 10 die weer in Amersfoort naar school zal gaan. Ik ben nieuwsgierig naar jullie ideeën en te zien wat de mogelijkheden zijn. Dus vanaf het einde van het jaar zou ik jullie initiatief graag nader willen volgen.

   Vriendelijke groet,
   Else Bolt

   Antwoord

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  WP Feedback

  Dive straight into the feedback!
  Login below and you can start commenting using your own user instantly

  Share This