Floqz | Ideas: gezamenlijk een woongebouw voor ouderen realiseren in Amersfoort

Beschrijving wat de woonplek of woondienst te bieden heeft:

Tijdens het WoonEvent in Amersfoort zijn diverse woon-ideeën geopperd door woningzoekenden. Deze ideeën noemen we Floqz | Ideas.
Een groep senioren opperden het idee om een gezamenlijk woongebouw te realiseren. Dit idee kende 15 volgers. Het gaat erom ook veel samen op te trekken. Dat kom terug in de wens coöperatief de woonvoorziening te realiseren, maar ook te onderhouden.
Diversiteit in bewoners (ook in leeftijd) is gewenst. Een combinatie met andere groepen, zoals starters is ook overwogen.

  • : Concreet is gesteld dat er gemeenschappelijke ruimten in moeten worden opgenomen voor ontmoeting en ondersteuning. De projecten knarrenhof worden genoemd als voorbeeld. Dit idee wordt mogelijk verder verkend / uitgewerkt met een professionele partner. Geïnteresseerd? Laat het dan weten door een reactie achter te laten en we houden je op de hoogte van het vervolg.

Beschrijving van de aangeboden woonplek of woondienst:

Concreet is gesteld dat er gemeenschappelijke ruimten in moeten worden opgenomen voor ontmoeting en ondersteuning. De projecten knarrenhof worden genoemd als voorbeeld. Dit idee wordt mogelijk verder verkend / uitgewerkt met een professionele partner. Geïnteresseerd? Laat het dan weten door een reactie achter te laten en we houden je op de hoogte van het vervolg.

Details

Zoekgebied/regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.
Termijn: Langer dan een jaar
Naam: Sander Bos

3 Reacties

  1. Mijn man en ik zijn zeer geïnteresseerd in gezamenlijk wonen naar voorbeeld ‘de Knarrenhof’.

    Antwoord
    • Leuk, we gaan snel opvolging geven aan dit idee!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het kan veel slimmer!

Floqz wil de individuele woningzoekende aan het stuur zetten. Hoe kunnen we vanuit de woningvraag op zoek gaan naar goede woonoplossingen? Op naar een kanteling op de woningmarkt!

Share This