Floqz | Ideas: gezamenlijk een woongebouw realiseren in Amersfoort

Beschrijving wat de woonplek of woondienst te bieden heeft:

Tijdens het WoonEvent in Amersfoort zijn diverse woon-ideeën geopperd door woningzoekenden. Deze ideeën noemen we Floqz | Ideas.
Een groep senioren opperden het idee om een gezamenlijk woongebouw te realiseren. Dit idee kende 15 volgers. Het gaat erom ook veel samen op te trekken. Dat kom terug in de wens coöperatief de woonvoorziening te realiseren, maar ook te onderhouden.
Diversiteit in bewoners (ook in leeftijd) is gewenst. Een combinatie met andere groepen, zoals starters is ook overwogen.

Beschrijving van de aangeboden woonplek of woondienst:

Concreet is gesteld dat er gemeenschappelijke ruimten in moeten worden opgenomen voor ontmoeting en ondersteuning. De projecten knarrenhof worden genoemd als voorbeeld. Op maandagavond 9 maart van 19:00-20:00 gaan we deze Floqz | Ideas verder onderzoeken, definiëren en vormgeven in Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort. Er is plek voor 15 personen. Bezoekers van het WoonEvent die hebben aangegeven dit Floqz | Ideas te willen volgen krijgen een uitnodiging en hebben voorrang. Was je hier niet bij aanwezig, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je aansluiten? Reageer dan op dit Floqz | Ideas.

Details

Regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.

Termijn: Per direct

Koop/huur: Koopwoning

Prijs:

Aanbieder: Sander

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.

14 Reacties

 1. Mijn man en ik zijn zeer geïnteresseerd in gezamenlijk wonen naar voorbeeld ‘de Knarrenhof’.

  Antwoord
  • Leuk, we gaan snel opvolging geven aan dit idee!

   Antwoord
  • Beste heer/mevrouw de Klerk,

   Er is een update in de tekst aangegeven. Op maandag 12 maart geven we een vervolg. Save the date! Jullie krijgen morgen of overmorgen een uitnodiging met meer informatie.

   Antwoord
 2. Ik wil graag naar de avond in het klokhuis komen

  Antwoord
  • Leuk Rozemarijn,

   We heten je van harte welkom maandag in het Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

   Tot dan,

   Sander

   Antwoord
 3. Beste geïnteresseerden,

  Onlangs hebben we digitaal geprobeerd het Floqz | Idea “gezamenlijk een woongebouw voor ouderen ontwikkelen” uit te werken. Dat is digitaal lastig gebleken en de wens was om dit offline in een zaaltje nogmaals te doen, zodra dit weer mogelijk was in verband met de Corona epidemie. Daarom informeer ik u hierover.

  Op woensdagavond 3 juni om 19:30 (tot 21:30) gaan we in Wijkcentrum het Klokhuis (Weberstraat 2 in Amersfoort) een uitwerkingssessie organiseren. Dat doen we met een maximum aantal deelnemers van 13 personen in verband met de Corona protocollen. Bent u geïnteresseerd? Geef dat dan aan met een reply op deze mail.(mensen die een directe mail hebben ontvangen hoeven geen aanmelding te geven)

  Ons doel: verdere kennismaking met elkaar en de agenda van de online sessie doorlopen:
  – Kennismaking
  – Korte terugblik op de vorige keer (9 maart)
  – Hoe vinden we een locatie?
  – Is er behoefte aan begeleiding en hoe organiseren we dat?
  – Hoe is het gesteld met het commitment van iedereen? Wie zijn erg enthousiast en willen een grote rol spelen in de uitwerking en wie volgt liever?
  – Hoe brengen we het idee verder onder de aandacht, zodat anderen kunnen aanhaken?
  – Wat is onze next step?
  Lukt het ons om er gezamenlijk een project van te maken?

  De betrokkenheid van Floqz komt voort uit de organisatie van het WoonEvent. We willen bezien of het ons lukt de mooie ideeën uit het WoonEvent ook daadwerkelijk te realiseren. Er staan momenteel geen opbrengsten voor Floqz tegenover. Ik licht dit graag toe.
  De kosten van de zaal en de koffie/thee zou ik om die reden graag met elkaar willen opbrengen. Indien ieder duo of individu €7,50 bijdraagt kan de zaal en de koffie en thee daarvan worden betaald.

  Graag ontmoet ik u op woensdagavond 3 juni, 19:30 aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

  Indien er vragen zijn, dan kunt u deze direct aan mij stellen.

  Antwoord
 4. Beste Sander,
  Ik ontvang graag wat meer informatie over dit project en de huidige stand van zaken.
  Het idee van de Knarrenhof spreekt mij erg aan en ik heb me daar ook ingeschreven voor twee plaatsen. Ik begrijp dat dit project niet valt onder de Knarrenhof maar een vergelijkbaar idee heeft over wonen met eigen privacy maar ook dingen gezamenlijk doen?
  Ik ben benieuwd naar je reactie.

  Antwoord
  • Hoi Christien, de volgende sessie is gepland op 24 juli 2020 om 14:00 aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

   Antwoord
 5. Beste Christien,
  Inderdaad heeft de groep gezegd liever geen knarrenhof te willen. Ik weet niet echt waarom, maar de groep is onlangs wel verder gegaan met definiëren. Een verslag is op het forum geplaatst: https://forum.floqz.nl/t/gezamenlijk-een-woongebouw-voor-ouderen-realiseren-in-amersfoort/455/6?u=sander
  Voel je welkom vrijdagmiddag met ons mee te doen. We zijn te gast bij Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort om 14:00. Voor de koffie, thee en zaalhuur vragen we een bijdrage van €7,50.

  Antwoord
 6. Ik zit nu op dit forum rond te kijken en realiseer me nu pas dat de groep “woongebouw voor starters” (waar ik mij voor had opgegeven) en de groep “woongebouw voor ouderen” niet zijn samengevoegd, maar de eerste groep (starters) is opgegaan in de tweede groep (ouderen). Ik zit daardoor dus ineens in de groep “woongebouw voor ouderen”. Dat vind ik eigenlijk geen geschikte groep voor mij. met name het woord “Knarrenhof” in de eerste reactie (van de Klerk) zette me aan het denken, dat is namelijk iets wat ik beslist níet wil. Ik ben er niet gerust op Sander, zeker niet nu ik de laatste reacties lees. Ik hoop dat we daar de 24e uitkomen.

  Antwoord
  • Hoi Fred, ik ga er morgen even mee aan de gang, want je hebt gelijk. “Ouderen” past niet meer. Het is inmiddels een gemixte groep.

   Antwoord
 7. Goedemiddag, Ik vroeg mij af of deze groep nog open staat voor nieuwe mensen en of het ook geschikt is voor starters? Groeten, Elise

  Antwoord
  • Beste Elise95,

   Dat kan zeker. De afgelopen keer hebben we gesproken over welke soort leeftijden en leefstijlen gewenst zijn. De groep geeft aan vooral een mix van leeftijden interessant te vinden. Alhoewel de groep opgestart is met oudere mensen, zijn we ook erg op zoek naar andere leeftijdsgroepen. Op het aankomende WoonEvent in Amersfoort is er een uitgelezen kans om dit initiatief / Floqz | Idea onder de aandacht te brengen en anderen te laten aanhaken.
   Je bent op vrijdagmiddag 21 augustus om 14:00 van harte welkom aan de Weberstraat 2 (wijkcentrum het Klokhuis in Amersfoort) om de volgende uitwerkingssessie bij te wonen en mee te doen. We brengen elke keer met zijn allen de kosten voor de koffie/thee en zaalhuur op. Dat stellen we op 7,50 en ik stuur iedereen na afloop een betaalverzoek.
   Mocht je twijfelen, of even contact willen hebben, geef dan even je tel. Nr per mail en dan bel ik je.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Share This