Floqz | Ideas: gezamenlijk een woongebouw voor ouderen realiseren in Amersfoort

Beschrijving wat de woonplek of woondienst te bieden heeft:

Tijdens het WoonEvent in Amersfoort zijn diverse woon-ideeën geopperd door woningzoekenden. Deze ideeën noemen we Floqz | Ideas.
Een groep senioren opperden het idee om een gezamenlijk woongebouw te realiseren. Dit idee kende 15 volgers. Het gaat erom ook veel samen op te trekken. Dat kom terug in de wens coöperatief de woonvoorziening te realiseren, maar ook te onderhouden.
Diversiteit in bewoners (ook in leeftijd) is gewenst. Een combinatie met andere groepen, zoals starters is ook overwogen.

Beschrijving van de aangeboden woonplek of woondienst:

Concreet is gesteld dat er gemeenschappelijke ruimten in moeten worden opgenomen voor ontmoeting en ondersteuning. De projecten knarrenhof worden genoemd als voorbeeld. Op maandagavond 9 maart van 19:00-20:00 gaan we deze Floqz | Ideas verder onderzoeken, definiëren en vormgeven in Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort. Er is plek voor 15 personen. Bezoekers van het WoonEvent die hebben aangegeven dit Floqz | Ideas te willen volgen krijgen een uitnodiging en hebben voorrang. Was je hier niet bij aanwezig, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je aansluiten? Reageer dan op dit Floqz | Ideas.

Details

Regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.

Termijn: Per direct

Koop/huur: Koopwoning

Prijs:

Aanbieder: Sander Bos

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.

7 Reacties

 1. Mijn man en ik zijn zeer geïnteresseerd in gezamenlijk wonen naar voorbeeld ‘de Knarrenhof’.

  Antwoord
  • Leuk, we gaan snel opvolging geven aan dit idee!

   Antwoord
  • Beste heer/mevrouw de Klerk,

   Er is een update in de tekst aangegeven. Op maandag 12 maart geven we een vervolg. Save the date! Jullie krijgen morgen of overmorgen een uitnodiging met meer informatie.

   Antwoord
 2. Ik wil graag naar de avond in het klokhuis komen

  Antwoord
  • Leuk Rozemarijn,

   We heten je van harte welkom maandag in het Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

   Tot dan,

   Sander

   Antwoord
 3. Beste geïnteresseerden,

  Onlangs hebben we digitaal geprobeerd het Floqz | Idea “gezamenlijk een woongebouw voor ouderen ontwikkelen” uit te werken. Dat is digitaal lastig gebleken en de wens was om dit offline in een zaaltje nogmaals te doen, zodra dit weer mogelijk was in verband met de Corona epidemie. Daarom informeer ik u hierover.

  Op woensdagavond 3 juni om 19:30 (tot 21:30) gaan we in Wijkcentrum het Klokhuis (Weberstraat 2 in Amersfoort) een uitwerkingssessie organiseren. Dat doen we met een maximum aantal deelnemers van 13 personen in verband met de Corona protocollen. Bent u geïnteresseerd? Geef dat dan aan met een reply op deze mail.(mensen die een directe mail hebben ontvangen hoeven geen aanmelding te geven)

  Ons doel: verdere kennismaking met elkaar en de agenda van de online sessie doorlopen:
  – Kennismaking
  – Korte terugblik op de vorige keer (9 maart)
  – Hoe vinden we een locatie?
  – Is er behoefte aan begeleiding en hoe organiseren we dat?
  – Hoe is het gesteld met het commitment van iedereen? Wie zijn erg enthousiast en willen een grote rol spelen in de uitwerking en wie volgt liever?
  – Hoe brengen we het idee verder onder de aandacht, zodat anderen kunnen aanhaken?
  – Wat is onze next step?
  Lukt het ons om er gezamenlijk een project van te maken?

  De betrokkenheid van Floqz komt voort uit de organisatie van het WoonEvent. We willen bezien of het ons lukt de mooie ideeën uit het WoonEvent ook daadwerkelijk te realiseren. Er staan momenteel geen opbrengsten voor Floqz tegenover. Ik licht dit graag toe.
  De kosten van de zaal en de koffie/thee zou ik om die reden graag met elkaar willen opbrengen. Indien ieder duo of individu €7,50 bijdraagt kan de zaal en de koffie en thee daarvan worden betaald.

  Graag ontmoet ik u op woensdagavond 3 juni, 19:30 aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

  Indien er vragen zijn, dan kunt u deze direct aan mij stellen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Share This