Floqz | Ideas: gezamenlijk een woongebouw voor ouderen realiseren in Amersfoort

Beschrijving wat de woonplek of woondienst te bieden heeft:

Tijdens het WoonEvent in Amersfoort zijn diverse woon-ideeën geopperd door woningzoekenden. Deze ideeën noemen we Floqz | Ideas.
Een groep senioren opperden het idee om een gezamenlijk woongebouw te realiseren. Dit idee kende 15 volgers. Het gaat erom ook veel samen op te trekken. Dat kom terug in de wens coöperatief de woonvoorziening te realiseren, maar ook te onderhouden.
Diversiteit in bewoners (ook in leeftijd) is gewenst. Een combinatie met andere groepen, zoals starters is ook overwogen.

 • : Concreet is gesteld dat er gemeenschappelijke ruimten in moeten worden opgenomen voor ontmoeting en ondersteuning. De projecten knarrenhof worden genoemd als voorbeeld. Op maandagavond 9 maart van 19:00-20:00 gaan we deze Floqz | Ideas verder onderzoeken, definiëren en vormgeven in Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort. Er is plek voor 15 personen. Bezoekers van het WoonEvent die hebben aangegeven dit Floqz | Ideas te willen volgen krijgen een uitnodiging en hebben voorrang. Was je hier niet bij aanwezig, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je aansluiten? Reageer dan op dit Floqz | Ideas.

Beschrijving van de aangeboden woonplek of woondienst:

Concreet is gesteld dat er gemeenschappelijke ruimten in moeten worden opgenomen voor ontmoeting en ondersteuning. De projecten knarrenhof worden genoemd als voorbeeld. Op maandagavond 9 maart van 19:00-20:00 gaan we deze Floqz | Ideas verder onderzoeken, definiëren en vormgeven in Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort. Er is plek voor 15 personen. Bezoekers van het WoonEvent die hebben aangegeven dit Floqz | Ideas te willen volgen krijgen een uitnodiging en hebben voorrang. Was je hier niet bij aanwezig, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je aansluiten? Reageer dan op dit Floqz | Ideas.

Details

Zoekgebied/regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.
Termijn: Langer dan een jaar
Naam: Sander Bos

8 Reacties

 1. Mijn man en ik zijn zeer geïnteresseerd in gezamenlijk wonen naar voorbeeld ‘de Knarrenhof’.

  Antwoord
  • Leuk, we gaan snel opvolging geven aan dit idee!

   Antwoord
  • Beste heer/mevrouw de Klerk,

   Er is een update in de tekst aangegeven. Op maandag 12 maart geven we een vervolg. Save the date! Jullie krijgen morgen of overmorgen een uitnodiging met meer informatie.

   Antwoord
  • Beste, op ons forum is het verslag van de sessie van 9 maart opgenomen. Dit weekend worden alle deelnemers en volgers daarvan op de hoogte gebracht.

   Antwoord
 2. Ik wil graag naar de avond in het klokhuis komen

  Antwoord
  • Leuk Rozemarijn,

   We heten je van harte welkom maandag in het Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

   Tot dan,

   Sander

   Antwoord
  • Beste Rozemarijn, op ons forum is het verslag van de sessie van 9 maart opgenomen. Dot weekend worden alle deelnemers daarvan op de hoogte gebracht. In die mailing zit jij volgens mij niet, daarom stuur ik je dit bericht. Een vervolg op de sessie 9 maart wordt voorbereid. Door de Corona crisis vraagt dit om wat aanpassing.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het kan veel slimmer!

Floqz wil de individuele woningzoekende aan het stuur zetten. Hoe kunnen we vanuit de woningvraag op zoek gaan naar goede woonoplossingen? Op naar een kanteling op de woningmarkt!

Share This