Floqz | Idea

Samen een woongebouw voor starters realiseren in Amersfoort

Tijdens het WoonEvent in Amersfoort zijn diverse woon-ideeën geopperd door woningzoekenden.

Een van de ideeën is om met starters een gezamenlijk woningbouwproject op te starten. Daarbij wordt vooral gesproken over het herontwikkelen van een bestaand gebouw, dat zijn functie is verloren. Gezamenlijkheid is belangrijk, maar ook een combinatie met sociaal maatschappelijk functies. Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel. Tot slot is betaalbaarheid belangrijk en diversiteit. Diversiteit in bewoners, alswel diversiteit van eigendomconstructies.

De woonplek is zwaar afhankelijk van de beschikbaarheid. Er wordt gesproken over studio-achtige woningen, met een eigen keuken en badkamer en een gezamenlijke ruimte, zoals een sportruimte of gezamenlijke woonkamer. De woonprijzen worden in het sociale segment redelijk gevonden (600,- per maand is genoemd).

Ben jij geïnteresseerd in dit Floqz | Idea? Laat het ons dan weten door op onderstaand reactieveld een reactie achter te laten of een mailtje te sturen aan info@Floqz.nl

  Details

  Regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.

  Termijn: Per direct

  Partners:

  Data

  Er zijn nog geen opvolgende sessies ingepland.

  Hoe wil jij wonen?

  Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.

  4 Reacties

  1. Ik ben in principe in voor een dergelijk project. Ik ben weliswaar geen starter in de zin van het woord, maar op de huurmarkt heb ik nog weinig ervaring (ik heb altijd een koopwoning gehad). Ik ben nieuwsgierig hoeveel mensen bij dit idee aanhaken.

   Antwoord
   • Hoi Fred,

    We hebben jouw interesse genoteerd. Volgens mij moeten we de term starter niet al te scherp hanteren, dus wat mij betreft van harte welkom. Ik meende dat er ongeveer 15 geïnteresseerden zijn, voortkomend uit het WoonEvent. Een mooie startgroep, maar dat kan gemakkelijk groeien met het 2e WoonEvent en als we daar enige ruchtbaarheid aan gaan geven. We gaan daar in de komende vervolgsessie verder op in.

    Antwoord
  2. Hoi Fred,

   Wij zaten bij elkaar in het groepje (samen met mijn vriend) tijdens de eerste bijeenkomst van Floqz in Amersfoort.
   En we hadden geloof ik een beetje dezelfde ideeën. Ik ben benieuwd op welk punt jij nu staat en of we nog ervaringen kunnen uitwisselen.

   Groetjes Anke & Ilja

   Antwoord

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Share This