Floqz | Ideas: Samen een woongebouw voor starters realiseren in Amersfoort

Beschrijving wat de woonplek of woondienst te bieden heeft:

Tijdens het WoonEvent in Amersfoort zijn diverse woon-ideeën geopperd door woningzoekenden. Deze ideeën noemen we Floqz | Ideas.
Een van de ideeën is om met starters een gezamenlijk woningbouwproject op te starten. Daarbij wordt vooral gesproken over het herontwikkelen van een bestaand gebouw, dat zijn functie is verloren. Gezamenlijkheid is belangrijk, maar ook een combinatie met sociaal maatschappelijk functies. Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel. Tot slot is betaalbaarheid belangrijk en diversiteit. Diversiteit in bewoners, alswel diversiteit van eigendomconstructies.

 • : De woonplek is zwaar afhankelijk van de beschikbaarheid. Er wordt gesproken over studio-achtige woningen, met een eigen keuken en badkamer en een gezamenlijke ruimte, zoals een sportruimte of gezamenlijke woonkamer. De woonprijzen worden in het sociale segment redelijk gevonden (600,- per maand is genoemd). Op maandagavond 9 maart van 20:00-21:00 gaan we deze Floqz | Ideas verder onderzoeken, definiëren en vormgeven in Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort. Er is plek voor 15 personen. Bezoekers van het WoonEvent die hebben aangegeven dit Floqz | Ideas te willen volgen krijgen een uitnodiging en hebben voorrang. Was je hier niet bij aanwezig, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je aansluiten? Reageer dan op dit Floqz | Ideas.

Beschrijving van de aangeboden woonplek of woondienst:

De woonplek is zwaar afhankelijk van de beschikbaarheid. Er wordt gesproken over studio-achtige woningen, met een eigen keuken en badkamer en een gezamenlijke ruimte, zoals een sportruimte of gezamenlijke woonkamer. De woonprijzen worden in het sociale segment redelijk gevonden (600,- per maand is genoemd). Op maandagavond 9 maart van 20:00-21:00 gaan we deze Floqz | Ideas verder onderzoeken, definiëren en vormgeven in Wijkcentrum het Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort. Er is plek voor 15 personen. Bezoekers van het WoonEvent die hebben aangegeven dit Floqz | Ideas te willen volgen krijgen een uitnodiging en hebben voorrang. Was je hier niet bij aanwezig, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je aansluiten? Reageer dan op dit Floqz | Ideas.

Details

Zoekgebied/regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.
Termijn: Langer dan een jaar
Naam: Sander Bos

4 Reacties

 1. Ik ben in principe in voor een dergelijk project. Ik ben weliswaar geen starter in de zin van het woord, maar op de huurmarkt heb ik nog weinig ervaring (ik heb altijd een koopwoning gehad). Ik ben nieuwsgierig hoeveel mensen bij dit idee aanhaken.

  Antwoord
  • Hoi Fred,

   We hebben jouw interesse genoteerd. Volgens mij moeten we de term starter niet al te scherp hanteren, dus wat mij betreft van harte welkom. Ik meende dat er ongeveer 15 geïnteresseerden zijn, voortkomend uit het WoonEvent. Een mooie startgroep, maar dat kan gemakkelijk groeien met het 2e WoonEvent en als we daar enige ruchtbaarheid aan gaan geven. We gaan daar in de komende vervolgsessie verder op in.

   Antwoord
  • Hoi Fred, het verslag van de bijeenkomst op 9 maart is reeds geplaatst op ons forum. Dit weekend brengen we iedereen daarvan op de hoogte.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het kan veel slimmer!

Floqz wil de individuele woningzoekende aan het stuur zetten. Hoe kunnen we vanuit de woningvraag op zoek gaan naar goede woonoplossingen? Op naar een kanteling op de woningmarkt!

Share This