Op zoek naar rustige, nette, sociale huurster?

Beschrijving van wat de woning moet bieden:

Mijn toekomstige woonplek is in een rustige buurt met ook uitzicht op groen of lucht. Het liefst zou ik een tuintje willen hebben, maar een balkon is ook fijn. Ik zou graag zelfstandig willen wonen of anders met een of twee christelijke vrouwen met wie het klikt. Ik zoek woonruimte voor lange duur en iets op fietsafstand van het centrum van Amersfoort. Leusden, Soest, Soesterberg komen dus ook in aanmerking.

 • : Het liefst zou ik een huisje willen met een slaapkamers en een woonkamer en aparte keuken of een huis met twee slaapkamers en een woonkamer met open keuken. Maar eventueel is ook een ruime studio goed.

Beschrijving van de gewenste woonplek:

Het liefst zou ik een huisje willen met een slaapkamers en een woonkamer en aparte keuken of een huis met twee slaapkamers en een woonkamer met open keuken. Maar eventueel is ook een ruime studio goed.

Details

Zoekgebied/regio: Amersfoort / Noord-Veluwe / Zeewolde e.o.
Termijn: Binnen een jaar
Huurprijs: €500 tot €750
Naam: Carla

3 Reacties

 1. Beste Carla,

  Dank voor je woonvraag. Heb je bij de woningbouwcorporaties al een inschrijving lopen? Gelet op de huurprijzen die je selecteert kan je waarschijnlijk daar terecht, maar ook dat geeft lange wachttijden.

  Zie tevens dit blog om meer duidelijkheid te krijgen rondom je mogelijkheden bij de corporaties. https://floqz.nl/afgestudeerd-nieuwe-baan-en-opzoek-naar-huis/ Sommige corporaties werken met zogenaamde friendscontracten, waarbij je met meerdere woningzoekenden een grote woning deelt.

  Antwoord
 2. Beste Sander,

  Bedankt voor je tip van friendscontracten. Daar had ik nog niet van gehoord, al heb ik bij een woningcorporatie al wel eens gevraagd of het echt niet mogelijk was om met iemand anders een huis te huren. Dat was bij die corporatie niet mogelijk. In Groningen weet ik ook dat corporaties daar niet voor openstaan / stonen tenzij het een studentenhuis is.

  Via woningnet Eemvallei sta ik ondertussen al drie jaar ingeschreven en via hen reageer ik regelmatig op lotingwoningen. Voor de ‘gewone’ woningen is er al snel een wachttijd van 8 jaar. Ook heb ik op woningruil.nl m’n woning in Groningen aangeboden, probeer ik via netwerken een plek te vinden etc..

  Hartelijke groet,
  Carla

  Antwoord
  • Hoi Carla,

   Ik meende dat de Alliantie al wel ervaring heeft met friendscontracten en dat ook toestaat. Dat zou een goede oplossing kunnen zijn. Een telefoontje richting de Alliantie kan nooit kwaad. Mocht de omgeving van Amersfoort ook passen, dan zou je ook Woningnet even kunnen bellen met de vraag welke corporaties daar mee werken.
   Andere oplossingen zijn ingewikkelder, maar je bent natuurlijk ook altijd welkom bij de uitwerking van Floqz Ideas die door woningzoekenden op 27 januari zijn uitgedacht en die spoedig met volgers wordt uitgewerkt. Wil je volger worden? Laat het dan even met een reactie onder het betreffende idee weten. https://floqz.nl/aangeboden/

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het kan veel slimmer!

Floqz wil de individuele woningzoekende aan het stuur zetten. Hoe kunnen we vanuit de woningvraag op zoek gaan naar goede woonoplossingen? Op naar een kanteling op de woningmarkt!

Share This