Stichting de Woongaard

Beschrijving wat de woonplek of woondienst te bieden heeft:

Het doel van Stichting De Woongaard (https://www.dewoongaard.org/) is om de bewoners, mensen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in staat te stellen om zo zelfstandig mogelijk een eigen leven te leiden. Met het oprichten van Stichting De Woongaard willen we voor hen een eigen plek (appartement) creëren waar ze zich veilig en thuis zullen voelen, zodat zij hun leven zo zelfstandig mogelijk vorm en inhoud kunnen geven. Dit houdt concreet in dat de bewoners waar mogelijk zelf de regie voeren en waar nodig de ondersteuning krijgen die zij verdienen/nodig hebben.

Stichting De Woongaard wil nauw samenwerken met hun bewoners, ouders/verzorgers, gemeente, woningbouwcorporatie, buurtbewoners en (zorg)professionals zodat Stichting De Woongaard voor de bewoners hun “thuis” is. Vanaf 1-1-2020 werkt De Woongaard nauw samen met De Grasboom.

Beschrijving van de aangeboden woonplek of woondienst:

In het bouwplan Hof van Harmelen is het voornemen 12 tweekamer appartementen te huren van de woningcorporatie GroenWest, waarvan 11 of 12 beschikbaar zijn voor bewoning, afhankelijk van de invulling van de algemene ruimten. De realisatie van het complex wordt verwacht in 2021. De oplevering is gepland in 2022.

De woonvoorziening voldoet aan de volgende voorwaarden:

Betaalbare woonlasten: woonlasten die gedragen kunnen worden door bewoners met een minimum inkomen (Wajong uitkering), waarbij gebruik kan worden gemaakt van individuele huurtoeslag.
Nabijheid van algemene voorzieningen, zoals openbaar vervoer en winkels op loopafstand.
Begeleiding op maat: professionele begeleiding, toegesneden op de autistische handicap. De zorg wordt gefinancierd met bijvoorbeeld het persoonsgebonden budget (PGB) of met zorg in natura (ZIN).

Details

Regio: Utrecht regio

Termijn: Langer dan een jaar

Koop/huur: Huurwoning

Prijs:

Aanbieder: Sander

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This