De aanhouder wint, ook op de woningmarkt

door

Joyce heeft een lange zoektocht naar een woning achter de rug. Als bezoeker van het eerste WoonEvent in Nieuwegein, is het haar gelukt een woning te vinden. Tijd om haar woonavontuur uit te werken in een kort verhaal, zodat andere woningzoekenden daarvan kunnen leren.

Hoe lang heb je erover gedaan om jouw woning te vinden?

Ik ben nu ongeveer 5/6 jaar aan het zoeken geweest voordat ik uiteindelijk iets had gevonden. Nu komt de spannende periode van hypotheek rond krijgen. 


Kun je deze zoektocht beschrijven? Waar liep je bijvoorbeeld tegenaan?

Het was pittig. De woningprijzen waren 6 jaar geleden nog laag, maar ik kon geen hypotheek krijgen. Iedere keer als ik voor een adviesgesprek ergens heen ging kreeg ik te horen dat ik nooit een hypotheek zou kunnen krijgen. Uiteindelijk ben ik gaan netwerken. Ik kreeg van een makelaar uit Utrecht het advies om naar de Hypotheekshop te gaan en daar heb ik toen een heel goed gesprek gehad en kreeg ik een duidelijk inzicht in wat ik kon doen. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een aankoopmakelaar. Heb bij verschillende aankoopmakelaars een gesprek gehad en ik ben in zee gegaan met de aankoopmakelaar waar ik mij het prettigst bij voelde. Na heel veel bezichtigen heb ik uiteindelijk een bod gedaan op een leuke woning en dit bod is geaccepteerd. Nu komt de spannende periode om alles rond te krijgen qua hypotheek. 


Uiteindelijk heb je
dus een woning gevonden?

Ja, het is een appartement geworden in Nieuwegein, waar ik vandaan kom.


Welke woonwensen heb je uiteindelijk kunnen realiseren en welke woonwensen heb je moeten bijstellen
?

Het liefste wilde ik in een woonhuis wonen, maar dat is in deze tijd niet haalbaar. Graag wilde ik 2 slaapkamers, maar dat is er nu 1 geworden. Een ruim balkon was een must, want ik zit graag buiten. De woning die ik heb gevonden, heeft een ruim balkon. 


Welke tips geef je woningzoekenden, die nu een woning zoeken, mee?

Ga voor jezelf eerst na wat je kan krijgen qua hypotheek. Dat maakt het zoeken iets makkelijker en gerichter en je weet dan ook wat je eventueel kan bieden of kan overbieden. Daarnaast is een aankoopmakelaar echt heel fijn. Mijn aankoopmakelaar heeft mij goed geholpen.


Op welke manier zou jij geholpen zijn geweest om jouw woonavontuur te verkorten en succesvoller te laten zijn?
Dat ik eerder een aankoopmakelaar had genomen. 

Praat mee over dit onderwerp op het Floqz Forum

Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur Joyce, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Praat mee op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.