Een te klein huis door groeiend gezin

door | 0 Reacties

Het Woonavontuur van Oscar

Enkele maanden geleden kwam ik in contact met Oscar. Hij was op zoek naar een andere woning als gevolg van de gezinsuitbreiding, die onlangs had plaatsgevonden. Ik benaderde Oscar vervolgens na zijn zoektocht, om te spreken over zijn doorlopen woonavontuur.

 

Zoals gezegd was de gezinsuitbreiding reden tot jullie zoektocht naar een andere woning?
Ja, door de gezinsuitbreiding die vorig jaar ontstond, werd ook duidelijk dat onze woning niet meer voldeed. Onze portiekwoning had te weinig slaapkamers. Daardoor moest ons net geboren kind op onze slaapkamer slapen. Dat was niet erg praktisch, mede vanwege de afmetingen van de slaapkamer. Tijd voor iets anders dus!

 

Welke wensen hadden jullie bij deze zoektocht geformuleerd?
De aanleiding was dat we te weinig slaapkamers hadden. We zochten dus vooral een woning met meer slaapkamers. Bij voorkeur 3 slaapkamers. Het liefst hadden we ook een extra kamer, omdat ik voor mijn werk nogal vaak de administratie thuis verwerk.
Daarnaast was een tuintje erg fijn voor de kinderen. Een garage zou het geheel helemaal perfectioneren.
Een nieuwe woning zochten wij in Vianen, Nieuwegein, en met geluk in IJsselstein. Montfoort hebben we ook nog even overwogen, maar bleek toch te ver van onze sociale contacten.

 

Hoe zochten jullie vooral?
Op een aantal manieren hebben wij gezocht. Uiteraard hebben wij Funda uitgeplozen. Daarnaast hebben we enkele makelaars een zoekopdracht gegeven. Deze makelaars zouden mij tippen als een nieuwe woning beschikbaar kwam en nog voordat deze op Funda werd geplaatst. Zo waren we net iets eerder op de hoogte dan de grote groep woningzoekenden.
Tot slot heb ik bij vrienden aangegeven dat wij een woning zochten. Sommige vrienden van mij kopen op executieveilingen woningen op, om ze vervolgens te verbouwen en weer door te verkopen. Dit is een apart circuit op de woningmarkt.

 

Waar heb je je woning gevonden en heb je al je woonwensen kunnen realiseren?
In Nieuwegein was een woning in de Batau vrij gekomen. Het betrof een zogenaamde drive-in woning. Op de begane grond is een berging en een tuinkamer. Op de 1e verdieping is de keuken en een ruime woonkamer. Op de 2e en 3e verdieping zijn meerdere slaapkamers en zelfs 2 badkamers. We hebben nu ook 2 balkons en een tuintje. We zijn er erg gelukkig mee en hebben de woning gevonden via Funda. Een prima huis, passend voor ons. We moeten alleen nog wat wennen aan de buurt, maar dat komt vast goed.

 

Welke tips geef je andere woningzoekenden?
Ik heb 2 tips voor woningzoekenden die nu op zoek zijn. Allereerst was het bij ons duidelijk dat we moesten klussen. Er moest het nodige gebeuren in onze woning. Alleen hebben we dit toch onderschat. Je komt bij het klussen steeds meer onverwachte situaties tegen, die vragen om aandacht, tijd en geld. Als je bereid bent (zelf) te klussen, zorg er dan voor dat je dit niet onderschat en wees voorzichtig in het inschatten van de kosten en tijdsinvestering.
Daarnaast viel het mij tegen om een goede notaris te vinden. Ik heb een aantal notarissen gevraagd om een offerte. De offertes waren moeilijk vergelijkbaar. Bij de een zat alles in de productomschrijving. Bij de ander was veel uitgezonderd. Uiteindelijk kon de makelaar mij hier ook niet goed in helpen. De hypotheekadviseur heeft mij wel verder geholpen en een goede notaris geadviseerd.

Praat mee over dit onderwerp op het Floqz Forum

Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur de familie Lasut, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Praat mee op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.