Apart of samenwonen, ons regeldoolhof

door | 0 Reacties

Het Woonavontuur van Bethina

Bethina, eveneens een gebruiker van ons forum, heeft onlangs haar nieuwe woning gevonden. Welke route heeft zij bewandeld en wat kunnen woningzoekenden van haar leren? In dit interview komen we daar achter en delen wij de kennis van Bethina. Met elkaar weten we meer!

 

Wat was voor jou de aanleiding een andere woning te zoeken?
Ik ben getrouwd, op 26 mei al weer 10 jaar. Echter hebben zich ontwikkelingen in mijn relatie voorgedaan, die voor de nodige stress hebben gezorgd waardoor ik op mezelf wilde wonen. Ik dacht tijdelijk, maar al snel werd duidelijk dat we niet meer bij elkaar wilden wonen. We zijn nog wel getrouwd en elkaars BFF’s. We zien wel wat de toekomst brengt.

 

Op het moment dat je besluit te gaan verhuizen, kom je erachter dat er weinig beschikbaar is. Welke oplossingen heb je bedacht om een woning te vinden?
Ik heb mijzelf direct Ingeschreven bij diverse woningbouwverenigingen, maar ik heb ook overwogen om in een woongroep te wonen. Woongroepen kun je vinden op woongroep.net. Ik was geïnteresseerd in de woongroep die gevestigd was in monument Sandwijck in de Bilt.

Daarnaast heb ik mij ingeschreven bij een grote landelijke makelaar, Mvgm. Ook Antikraak wonen en concepten als Huisoppas heb ik overwogen. Bij Huisoppas, bewoon je tijdelijk een woning van iemand die langere tijd deze woning niet gebruikt. Bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland verblijven.

 

Op welke manier heb je naar een woning gezocht op internet? Of heb je vooral offline gezocht?
Uiteraard heb ik op Funda gezocht, maar daarnaast heb ik ook de sites Pararius, Rooftrack, Facebook en Marktplaats gebruikt om een geschikte woning te vinden. Zoals gezegd, stond ik ook al bij de woningbouwcorporaties ingeschreven en heb ik mijn vrienden gevraagd of zij nog ideeën hadden of weet hadden van een beschikbare woning.

 

Waar heb je uiteindelijk toch je woning gevonden?
Via de grote landelijke makelaar Mvgm heb ik een woning gevonden. Het kost 36 euro inschrijfgeld per jaar om ingeschreven te staan, maar het heeft mij een leuke betaalbare (sociale) huurwoning opgeleverd. Via makelaars kun je dus ook af en toe geluk hebben in het sociale segment.

 

Heb je ingeleverd op je woonwensen, of heb je onderweg extra woonwensen geformuleerd?
Ik wilde graag een aparte keuken, maar die heb ik helaas niet gekregen. Daarnaast wilde ik graag een tuin. Een woning met een tuin bleek echter onbetaalbaar te zijn in mijn eentje.

 

Wat zou je de huidige woningzoekenden mee willen geven?
Ik adviseer woningzoekenden om ook vooral te zoeken bij makelaars. Bij Mvgm verhuren ze landelijk verrassend veel. Misschien niet in elke gemeente, maar wel heel veel. Mijn ervaring is dat je bij een makelaar veel kans maakt op een (ook sociale huur-) woning.

 

Heeft – tot slot – het forum van Floqz jou nog geholpen?
Ik heb hier mijn verhaal kwijt gekund en eigenlijk had ik dat nog niet eerder zo gedaan. Als je geen woning zoekt heb je geen idee waar je allemaal tegenaan loopt. En helemaal niet als je nog getrouwd bent. De wet dwingt je bijna om te scheiden en dat vind ik bizar. Ik kwam niet in aanmerking voor een sociale huurwoning aangezien dan ons inkomen, ondanks een testament met een koude uitsluiting, toch bij elkaar opgeteld wordt. Hier zijn de regels niet eenduidig in en verschillend per sector. De ene keer tellen ze dit niet bij elkaar op en een andere keer wel.

Ik heb geen woning gekregen via een woningbouwcorporatie, maar ik blijf wel ingeschreven staan voor de toekomst.
Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur van Bethina, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Dat kan op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.