Een woning, passend bij chronische ziekte

door | 0 Reacties

Het Woonavontuur van Dianne

Veel woningzoekenden speuren naar hun ideale woning. Het is een echt avontuur, met soms verrassende uitkomsten. Dianne was vanaf het begin actief op ons forum en heeft haar nieuwe woonplek inmiddels gevonden. Het is een lange zoektocht geweest. Hoe is haar zoektocht verlopen?

Wat was voor jou de aanleiding om een nieuwe woonplek te zoeken?
Ik woonde in een tijdelijke studentenwoning. In deze woning mocht ik blijven wonen zolang ik studeerde aan een bepaalde opleiding, en tot en met een half jaar na datum van afstuderen. Ik moest er inmiddels uit.

Wat voor een woning zocht je?
Ik zocht een sociale huurwoning. In verband met gezondheidsredenen zocht ik een woning op de begane grond, of gelijkvloers. Een rustige omgeving was ook een grote wens. De drukte van de stad zou mij niet passen.

Als je een woning zoekt, moet je ergens beginnen. Op welke websites heb jij gezocht en in welke regio heb je gezocht?
Omdat ik een sociale huurwoning zocht, ben ik gestart met Woningnet. Op Woningnet adverteren de woningbouwcorporaties hun sociale huurwoningen. Ik heb ook andere instanties geprobeerd, maar ik kwam daar meestal niet in aanmerking voor een woning. Er was een instantie die woningen aanbood aan chronisch zieke mensen, die dusdanige klachten hebben, dat ze voor sommige dingen (zoals aankleden) hulp nodig hebben. Aangezien ik dat allemaal zelf kon, kwam ik daar niet voor in aanmerking. Ik heb ook de wethouder en de gemeente benaderd, maar die hielpen niet.
Ik heb via woningnet gezocht in regio Amsterdam, regio Den Haag, regio Amersfoort, regio Utrecht en regio Gooi & Vechtstreek. Een behoorlijk groot gebied.

Het resultaat is dat je een andere woning hebt gevonden. Hoe ziet de gevonden woning eruit? En wat heb je van je woonwensen vast kunnen houden of heb je woonwensen ingeleverd?
Het enige waar ik op heb ingeleverd is het feit dat ik nu in een dorp woon waar geen treinstation is. Voor de rest ben ik zeer tevreden. Ik woon op de begane grond, op de hoek van het rijtje. Ik heb een woonkamer en een aparte slaapkamer. De badkamer is redelijk groot en de tuin ook. Ik heb ook een schuurtje.

Wat heb je aan het forum gehad?
Op woningnet was ik al aangemeld en reageerde ik al in de tijd voordat ik lid was van het forum. Het was wel fijn om mijn verhaal even te kunnen delen, met een gevoel van ‘je weet maar nooit of iemand anders nog een goed idee heeft waar ik zelf niet aan heb gedacht.’ Het was fijn om het idee te hebben dat anderen met je meedenken.

Tot slot: wat zou je woningzoekenden mee willen geven?
Overal op blijven reageren. Weten wat je wilt, wat belangrijke woonwensen voor je zijn, en -indien je de tijd hebt- geen genoegen nemen met minder. Dan komt het vanzelf op je pad!

Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur van Dianne, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Dat kan op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.