Terug in het vertrouwde Nieuwegein

door | 0 Reacties

Het Woonavontuur van Roel

Roel heeft de huidige woningmarkt in Utrecht meegemaakt. Ik vroeg hem wat hoe zijn woningzoektocht is geweest in de overspannen markt van Utrecht en welke keuzes hij daarin heeft gemaakt.

Wat was de aanleiding van jouw zoektocht naar een nieuwe woning?
Omdat ik aan een lange reis begon, moest ik vier jaar terug uit mijn anti-kraakpand. Dat was toen een ideale woonsituatie, voor een alleenstaande. De reis was fantastisch, alleen bij terugkomst was het zoeken naar een nieuwe stek een flinke opgave. Binnen Utrecht en omstreken waren de anti-kraakmogelijkheden flink verminderd, vanwege de populariteit en omdat minder panden leeg stonden. Via sociale huur op woningnet kon ik ook niet mijn ideale huis vinden in de ideale buurt. In de vrije sector huur wel, maar dat was dan weer niet te betalen. Bleef over een koopwoning. Tijdens de zoektocht woonde ik een jaar bij mijn ouders in Nieuwegein.

Hoe zag jouw ideale woning eruit toen je begon met zoeken?
Ik zag het al helemaal zitten: ‘twee kamers, een balkonnetje en een bruisende buurt met jonge mensen, met name Zuilen in Utrecht. Er stonden er genoeg op Funda. Op deze huizen concentreerde ik me dan ook volledig.

Toen je eenmaal aan het zoeken was, werd het ook een lange zoektocht. Hoe verliep jouw zoektocht?
Elk huis dat ik bezichtigde was óf afgeleefd, óf te duur, óf bijzonder in trek, waarbij je met 10 potentiële kopers tegelijk door het huis loopt en heel gauw moet zijn met een eventueel bod. Dat was voor mij geen fijne setting om zulke beslissingen te maken, waardoor ik het eigenlijk een beetje opgaf in die populaire buurten.

Welke aanpassingen deed je in jouw woonwensen?
Ik ben uitgeweken naar andere plaatsen en buurten, zoals de (nieuwe) buurten van Nieuwegein, Hoograven en Ondiep in Utrecht. Daardoor verwachtte ik ook wat meer keuze te hebben in andere soorten buitenruimten, zoals een tuin.

Op welke manier heb je gezocht?
Eigenlijk heb ik vooral op Funda gezocht, maar uiteraard heb ik ook gekeken voor sociale huurwoningen op Woningnet.nl. Daarnaast heb ik in het begin, toen ik nog huur overwoog, ook weer gekeken bij de anti-kraak bedrijven, zoals Alvast.nl en adhoc.nl. Daar heb ik overigens nog 2 aanbiedingen uit gekregen, maar die waren ver van ideaal. Eén was te klein en de ander te donker. Mijn woonwensen lagen wat dat betreft hoger.

Waar ben je uiteindelijk terecht gekomen?
Nu woon ik in een appartement in mijn vertrouwde Nieuwegein met vier kamers in plaats van twee, waar ik aanvankelijk naar zocht. Ik heb een leuk uitzicht, een balkon, en heb al met al weinig hoeven klussen/verbouwen. Ik zit centraal, tussen winkels in en ben binnen 10 minuten in een klein wandelgebied. Ik heb fijne buren met de perfecte balans tussen privacy en gezelligheid. Zo hebben we een week geleden nog de jaarlijkse buurtBBQ gehad.
Mijn vader gaf onlangs aan, toen wij bij een bouwmarkt liepen, dat een vertrouwde buurt veel waard is en dat dat in Zuilen, met veel verloop, allemaal nog heel wat energie gekost zou hebben om dat op te bouwen.

Welke tip geef jij woningzoekenden mee?
Ik zou woningzoekenden mee willen geven om breder te zoeken dan 1 enkele buurt. Andere buurten geven weer andere mogelijkheden en je zult versteld staan hoeveel buurten passend zullen zijn voor jou, ook qua gevoel.

Praat mee over dit onderwerp op het Floqz Forum

Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur de familie Lasut, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Praat mee op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.