Nieuwsgierigheid leidt tot nieuwe woning

door | 0 Reacties

Het Woonavontuur van Mark en Kirsten

Mark en Kirsten hebben een prachtige woning gekocht in Deil. Ik zocht ze op en vroeg hen hoe ze deze woning hebben gevonden en wat wij kunnen leren van hun woonavontuur.

 

Waarom zijn jullie een andere woning gaan zoeken?

We dromen ons hele leven van een vrijstaand huisje met mooi uitzicht. Iedereen weet dat het leven uit pieken en dalen bestaat, en dat je leven soms zo vol zit……dat er weinig ruimte is om überhaupt na te denken. Maar, zo ineens kwam bij ons het moment dat er ruimte ontstond. Ruimte om verder te dromen. En zo zaten we ineens op Funda te kijken. Daar troffen we al snel een interessante woning in het zuiden. Je krijgt daar veel meer woning voor dezelfde prijs. Meer ruimte voor de kinderen en we wilden graag meer landelijk wonen, in de buurt van familie. Voor ons is het leven een aaneenschakeling van toevalligheden, maar wij blijven continue nieuwsgierig naar de eerstvolgende.

 

Op welke manier zijn jullie je zoektocht gestart?

Door Funda te raadplegen troffen we deze woning. Niet toevallig tegen aan gelopen, maar door nieuwsgierig te blijven kwam het op ons pad. Andere vormen van zoeken hebben we niet gebruikt, omdat er voor ons ook geen directe noodzaak of verhuiswens was. We werden door onze nieuwsgierigheid op Funda verleidt.

 

Een woningzoekende kan vaak niet al zijn woonwensen realiseren. Welke hebben jullie wel, en welke hebben jullie niet kunnen realiseren?

Al kijkende kwamen we er steeds beter achter waar we exact naar zochten. Een vrij uitzicht, een tuin waar de kinderen kunnen spelen, liefst vrijstaand, een basisschool in de buurt en uitvalswegen voor als we op pad gaan, het OV is dan ook handig. En natuurlijk wordt er niet aan alle woonwensen voldaan. Maar de vraag is dan altijd, in hoeverre die woonwensen realistisch zijn. En wanneer eenmaal de keuze op de woning is gevallen, vallen ook automatisch alle ‘mindere kanten’ weg.

 

Een vrijstaande woning kost ook nogal wat geld

We hadden deze woning gevonden in het zuiden. Daar zijn de woningen aanzienlijk goedkoper dan in de regio van Utrecht. Daarnaast hadden we een leuk bedrag gespaard en had onze huidige woning een flinke overwaarde gekregen. Zo wordt het opeens haalbaar vrijstaand te wonen.

 

Welke tips geef je andere woningzoekenden mee?

Blijf geïnteresseerd en open staan voor andere woningen. Dat voorkomt dat je alleen in geval van nood moet verhuizen. Je bent deze situatie dan voor. Ik besef ook dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Zo moet je er wel tegen kunnen om regelmatig te verhuizen. Dus blijf nieuwsgierig, ook zonder woonvraagstuk, dan komt het sneller op je pad.

Praat mee over dit onderwerp op het Floqz Forum

Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur de familie Lasut, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Praat mee op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.