Samen een woning zoeken, beter dan alleen?

door

Het Woonavontuur van Ilse

Ilse kwam ik tegen tijdens het WoonEvent in Utrecht. Ilse is ook actief op ons forum en heeft een leuk woonavontuur achter de rug. Ze was bereid om haar woonavontuur te delen met andere woningzoekenden. Onderstaand een kort interview met Ilse.

Waarom heb jij besloten om een andere woning te zoeken? Wat was voor jou de aanleiding?

Op een gegeven moment kom je in een levensfase waarbij je uit huis wilt. Ik had net een wereldreis erop zitten in Zuid-Amerika, was daarvoor al twee jaar aan het werk en nu ook weer werkende en toe aan een eigen plek. Om van een gezellig gezin, meteen alleen te gaan wonen leek me niks. Een van mijn beste vriendinnen, die ik al sinds dat we erg jong waren, ken, zat in dezelfde fase als ik en daarom besloten we samen een eigen plek te zoeken. Toch wat gezelliger dan alleen!

In welke regio zocht je naar een woning en waarom deze regio?

Ons doel was Utrecht, dicht bij de binnenstad. We vinden het heerlijk om daar te shoppen of te stappen. Ook is het nog dichtbij onze sportverenigingen en werk. Maar al snel kwamen we erachter dat dit een mega uitdaging zou worden, die haast onmogelijk leek. Dus besloten we onze regio groter te maken. Ook IJsselstein, Nieuwegein, Vianen etc kwamen erbij.

Welke woonwensen hadden jullie verder?

Twee slaapkamers en een woonkamer met daglicht leek ons fijn. Verder durfden we niet veel wensen uit te spreken, omdat het voelde alsof dit onmogelijk was. Nu hebben we een appartement, die al deze verwachtingen overtroffen heeft. Een heerlijke plek met ruime woonkamer, ruime keuken, twee slaapkamers, twee balkons en in Utrecht.

Welke obstakels kwamen jullie tegen tijdens jullie zoektocht?

Het grootste obstakel was toch wel dat wij geen stel waren, en als woningdelers is het super moeilijk wat te vinden. Ook zijn de huurprijzen echt enorm hoog. Dit is best lastig, omdat het geld is wat je niet terugziet (wat wel zo is bij een koopwoning) en de kale huur niet de enige lasten zijn die je per maand betaalt. Je moet enorm snel beslissen en voor je gevoel genoegen nemen met iedere kans die op je pad komt. Mensen overbieden zelfs huurprijzen om maar ergens een plek te hebben. Er is gewoon veel te veel vraag voor het aanbod.

Welke tips zou je andere woningzoekenden willen meegeven?

Spreek enorm uit dat je op zoek bent. Op zowel social media als in je omgeving. Meld je aan op allerlei Facebook pagina’s, mail huurbazen, doe alles om maar gezien te worden en gezien te blijven. Dan val je op en kom je hopelijk in aanmerking. Hoe ‘wanhopig’ je je soms ook voelt, blijf wel kritisch. Ga niet geld betalen aan allerlei sites, en blijf je ‘gezond verstand’ gebruiken. Je moet uiteindelijk wel iets vinden waar je je thuis van kunt maken en waar je je prettig voelt en niet iedere euro moet omkeren, omdat je je budget te hoog hebt ingesteld. Geef niet op en misschien komt het dan wel sneller dan je denkt!

Heeft Floqz nog wat toegevoegd aan je woningzoektocht?

Het Floqz WoonEvent was fijn om bij te wonen. Hierin kreeg ik weer meer inzicht wat wel en vooral ook geen mogelijkheden zijn. Het was fijn om mensen te ontmoeten en vrijblijvend te kunnen spreken, die weten hoe de woningmarkt op dit moment in elkaar steekt en waar wél kansen liggen. Ook de site van Floqz is interessant met tips. Door Floqz had ik wel meer een idee in welke richting ik moest gaan zoeken en dat heeft uiteindelijk een prachtig appartement opgeleverd.

Praat mee over dit onderwerp op het Floqz Forum

Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur de familie Lasut, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Praat mee op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.