Snel een woning krijgen kan nog steeds!

door

Nog niet zo lang geleden ontstond bij Joyce ook de behoefte om het ouderlijk huis te verlaten. Met een relatie wil je toch graag je eigen woning hebben. Ik benaderde Joyce met een aantal vragen want opvallend genoeg vond Joyce wel snel een woning. Hoe deed ze dat? Een interessant kort vraaggesprek volgde.

1. Wat was voor jou de reden een woning te gaan zoeken?

Ik had het thuis prima naar mijn zin, maar mijn vriend en ik zijn al lang samen en vonden het tijd worden voor onszelf een plekje te gaan zoeken.

2. Hoe lang heeft de zoektocht naar een geschikte woning geduurd?

Wij hebben al vroegtijdig in onze zoektocht een aankoopmakelaar betrokken. In november 2019 hadden we een zoekopdracht uitgezet bij de makelaar en in april 2020 hadden wij een huis gekocht. Erg kort hoeven zoeken dus

3. Wat voor woonwensen hadden jullie en heb je deze allemaal, of slechts gedeeltelijk kunnen realiseren?

We wilden 3 slaapkamers en dit hebben we in onze huidige woning! Er mocht wel iets aan gedaan worden (kluswoning) maar de prijs moest vooral aantrekkelijk blijven. De woning die we nu gekocht hebben was compleet gerenoveerd in 2019. Daarmee hebben we dus een woning, met 3 slaapkamers, zonder dat we hoeven te klussen. Ideaal.

4. Wat zou je in de zoektocht naar een woning anders doen?

Ik zou iets sneller ons zoekgebied vergroten. Ons doel was om in Nieuwegein een woning te vinden, maar hebben ons zoekgebied uitgebreid en zijn in Leerdam uitgekomen. Op zich ook prima en opvallend dichtbij Nieuwegein. Je bent er met de auto snel.

5. Welke tips geef jij woningzoekenden mee?

Ik heb voor woningzoekenden 4 tips:

– Doe dit niet zonder aankoopmakelaar;
– Vergis je niet in de kosten koper en kosten voor het inrichten. (Noot van de redactie: de Overdrachtsbelasting komt spoedig voor starters te vervallen);
– Houd rekening met eventuele levertijd van meubels. Dat duurt altijd weer langer dan je denkt;
– Maak zodra je er woont een lijstje met inkomsten en uitgaven, zodat je grip houdt op je financiële boekhouding. Verhuizen gaat gepaard met grote uitgaven en dat verrast regelmatig.

Praat mee over dit onderwerp op het Floqz Forum

Wil jij met ons napraten over dit woonavontuur Joyce, of ben je net gestart aan jouw woonavontuur? Praat mee op ons forum!

Blogs

Hoe wil jij wonen?

Floqz verbindt jouw woonvraag met aanbod, inspiratie en gelijkgestemden. Door een zoekadvertentie te plaatsen word je vindbaar voor aanbieders.