Verslag WoonEvent Amersfoort (deel 1)

Op maandag 27 januari 2020 stond het eerste WoonEvent in 2020 gepland. Ditmaal in Amersfoort. Bij succes was de afspraak gemaakt om een 2e WoonEvent te organiseren. Het WoonEvent was in aanloop al een succes, want er waren meer dan 100 inschrijvingen waardoor we de inschrijving moesten sluiten. Met nog meer inschrijvingen waren we niet meer in staat groepsgesprekken te voeren. Woningzoekenden die toch geïnteresseerd waren konden zich op een interesselijst inschrijven, zodat ze direct een melding krijgen als een 2e WoonEvent zou worden georganiseerd.

Omnia Wonen, Portaal en de Alliantie hadden een mooie afvaardiging gestuurd namens de corporaties. De gemeente Amersfoort was ook aanwezig en mede organisator. Daarnaast waren Succesmakelaars en Woonvast aanwezig als makelaars. Zij namen hun hypotheekadviseurs mee. Latei was als projectontwikkelaar aanwezig. Daarmee was er een grote bezetting van “de markt”. Ze waren prima in staat om antwoorden te geven op de woonvragen die woningzoekenden hadden en waarmee ze zich hadden ingeschreven.

 

                                

 

Floqz heeft dit keer veel meer tijd kunnen spenderen in de opzet van de brainstormtafels. De “onbekende oplossingen” werden aan 4 tafels uitgedacht als “ideeën”. Dat leverde 12 ideeën op, die woningzoekenden graag in een vervolgsessie verder uitwerken. De aanwezigen konden aangeven welke ideeën ze graag volgden in de toekomst. Na een analyse van de 12 ideeën, hebben we deze tot 5 teruggebracht. Deze gaan we onder de noemer Floqz | Ideas verder uitwerken met de volgers en met partners van Floqz. Deze opvolging van een WoonEvent is nieuw. Geïnteresseerd in deze ideeën? Kijk dan op het Woonaanbod op onze website. Ze staan genoemd onder de naam “Floqz | Ideas.