Verslag WoonEvent Oudewater

Maandag 7 oktober 2019 waren we in de gemeente Oudewater te gast. Het was alweer het 6e WoonEvent en dit keer was een brede vertegenwoordiging aanwezig. Zowel de gemeente Oudewater, woningbouwcorporatie De Woningraat, Meesters makelaardij, woon-zorgcentrum de Wulverhorst en ontwikkelaar SamenThuis hielpen de woningzoekenden. Deze partijen gaven invulling aan bekende oplossingen op woonvraagstukken.

 

                    

 
 
Daarnaast verzorgde Floqz dat er ook breed werd meegedacht met starters en ouderen door onbekende oplossingen vorm te geven. Wij betrekken daarvoor mensen uit ons netwerk (zoals partners van Floqz) om deze tafels te bemensen. Zij zijn in staat vraaggestuurd en vrij mee te denken. Zonder toe te werken naar een voorgedefinieerde oplossing. Dit keer was Wunderbar aanwezig.
 
De opkomst was, voor een relatief kleine gemeente als Oudewater, prima. 30 woningzoekenden waren op zoek naar denkkracht en antwoorden. Ons leerpunt is dat de tweedeling in het programma steeds minder past. Bezoekers hoppen graag van tafel en sluiten zo aan bij de verschillende gesprekken en onderwerpen. Dit “tafelhoppen” is mooi weergegeven door onze tekenaar en gaan we gebruiken in de volgende WoonEvents. Zo wordt het WoonEvent weer een stapje verbeterd.
 
In het WoonEvent Oudewater hebben we voor het eerst ook de mogelijkheid geboden om nadien het woonvraagstuk te plaatsen op onze website. Heeft de woningzoekende ook aanbod, dat achter gelaten wordt? Dan kan dat ook vrijblijvend worden geplaatst. Dit onderdeel willen we een volgende keer flink gaan verbeteren en veel meer integreren bij de inschrijving. Zo kan het WoonEvent een mooi digitaal vervolg krijgen.
 
De opgehaalde en besproken woonvraagstukken waren in Oudewater ook opvallend. De woningmarkt in Oudewater is niet gemakkelijk. Het aanbod is beperkt en daardoor ook de doorstroming. Als we meer transparantie krijgen in alle woonvraagstukken, dan kunnen we zoveel meer voor elkaar betekenen! Kijk gerust naar de gemaakte tekeningen en ga met ons hierover in gesprek op ons forum! (Account gratis aan te maken)
 
Al bij al is er veel geleerd om het WoonEvent een volgende keer sterk te verbeteren. Er gingen stemmen op om weer een WoonEvent in Oudewater te organiseren als de nieuwbouw op stoom komt. Voor herhaling vatbaar dus.