Verslag WoonEvent Woerden

Op woensdag 6 februari 2019 organiseerden we het 5e WoonEvent voor mensen met een middeninkomen, maar dit keer ook voor mensen met een laag inkomen. Het WoonEvent vond plaats in Woerden, we waren te gast in de Kapel Weddesteyn.

                       

Een week voor de zesde moesten we de inschrijving sluiten, zo groot was de animo. Ruim 65 bezoekers gingen weer met elkaar in gesprek over hun woonvraag. Aan de tafels met De Hypotheker, Aprilmakelaars, Groenedael makelaardij, de gemeente Woerden en woningcorporatie GroenWest ging het gesprek over bestaande oplossingen: koopaanbod, sociale of vrije sector-huurwoningen en bouwplannen van de gemeente.

Aan nog eens vijf tafels werd out-of-the-box gedacht. Kunnen we met elkaar iets bouwen? Kunnen we ruilen van woning? Mogen we een Tiny house plaatsen op braakliggend terrein?

Bijzonder aan deze bijeenkomst was het enthousiaste en eerlijke welkom van wethouder Tymon de Weger, verantwoordelijk voor wonen in Woerden. Woerden zit vast binnen de gemeentegrenzen, maar de wethouder hoort graag de ideeën van de inwoners.

En ondertussen zetten wij die ideeën gewoon op het forum! Op ‘groene geeltjes’ hebben de bezoekers ‘Ik zoek’ en ‘Ik bied’ boodschappen achtergelaten.

Benieuwd wat er gebeurd in de gemeente? Maak een account aan op het forum.