Verslag WoonEvent Utrecht (deel 2)

Op woensdag 7 november 2018 organiseerden we het 4e WoonEvent voor mensen met een middeninkomen. Het WoonEvent vond plaats in Utrecht, maar dit keer in Zuilen. We waren te gast bij de Colour Kitchen.

    

Dit keer hadden we 6 gesprekstafels ingericht. Wederom in 2 delen. Zo bogen 3 gesprekstafels zich over de bekende oplossingen. Makelaar Walton, de hypotheekshop en woningbouworganisatie Wonam konden de deelnemers prima op weg helpen op de huidige woningmarkt. Wat is er beschikbaar? Waar vind je dat? Wat is financierbaar?

In het 2e deel ging het weer over onbekende oplossingen. Opvallend is dat ouderen en jongeren aan deze tafels in gesprek gingen en tot de conclusie kwamen dat ze onderling ook veel zouden kunnen uitwisselen, ofdat gelijkgestemde woningzoekenden gezamenlijk wel iets kunnen opstarten of bewonen. Wat is daarvoor nodig? En wat kan Floqz als platform daarin betekenen? Wij nemen deze opmerkingen mee en gaan na hoe wij in de WoonEvents van 2019 daar invulling aan kunnen geven.

Verder was opvallend dat sommige bewoners in de vrije sector ook toegelaten worden in de sociale sector. Men heeft een laag inkomen, maar wel enig vermogen.

Was jij bij het WoonEvent? Laten we het gesprek voortzetten op het forum.